Bismillahirrahmanirahim

" Ya Allah, Limpahkanlah rahmatMu dan sejahterakan olehMu keatas Penghulu kami Nabi Muhammad s.a.w. pembawa cahaya awal dan rahsia yang terpendam pada sekalian nama-nama dan sifat-sifat."

Friday, May 21, 2010

HARI PENYAYANG 2010 ALOR STAR KEDAH


KDYMM Tuanku Sultan Kedah (kiri) hadir pada pagi 21hb Mei 2010 di perkarangan Stadium Darul Aman bagi merasmikan Hari Penyayang dibawah naungan Yayasan Sultanah Bahiyah.


KDYMM Tuanku Sultanah Kedah


Anakanda Sultan Kedah, Tunku Intan turut hadir memeriahkan majlis.

Turut hadir bersama Menteri Besar Kedah (kiri) pada hari tersebut bagi mengiringi Sultan Kedah untuk perasmian.
Untuk pengetahuan umum, Hari Penyayang di sambut setiap tahun bagi mengumpul dana kebajikan. Membeli sambil menderma. Antara barangan yang dijual adalah barangan terpakai yang disedekahkan dari seluruh Malaysia. Selain itu, bagi menarik perhatian orang ramai, terdapat juga barangan yang disedekahkan oleh KDYMM Sultan & Sultanah Kedah. Dimeriahkan lagi dengan sumbangan pakaian kasut daripada anakanda Sultan Kedah dan Kerabat Diraja Negeri Kedah.

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete